De grote stap naar....

08-07-2021

De grote stap naar...

Ik weet het nog goed. Eind 2020 zat het zo te knagen bij mij... ik wil "bekend" worden met al het werk wat ik maak. Al geruime tijd maakte ik (vind ik zelf) de mooiste, chicste en origineelste kaartjes voor verjaardagen, geboorte of diploma. Maar ja, deze gingen meestal naar familie of vrienden. Zij weten onderhand wel hoe of wat ik maak maar de buitenwereld? Hoe krijg ik bekendheid. Ik begon te brainstormen over een eventuele naam die zou passen bij mij. Ik wilde iets met mijn initialen doen... de letter M van Mariëtte de letter S van Sangers.

Verzinnen, bedenken, past die wel, niet zo leuk... en ga zo maar door. Tot ik op het besluit kwam om mijn initialen M en S te vormen als Mooi.Schrijven. Ja... dat leek mij wel wat.

Maar hoe dan verder. Eerst maar een mooi monogram / logo ontwerpen. Op Pinterest zie je wel duizenden mogelijkheden maar het logo wat ik nu gebruik vind ik het beste bij mij passen.

De stoere letter M en de sierlijke letter S in de kleur Goud.

                                               

Stoere letter M: ja, ik vind mijzelf best wel stoer met wat ik tot nu tot voor elkaar heb gekregen. 

De sierlijke letter S is omdat ik toch heel veel van sierletters (vooral het Copperplate) hou. 

En goud gewoon omdat het lekker blinkt 😊

Daarna heb ik bij een drukker mijn eerste visitekaartjes laten maken. Oh, je wilt niet weten hoe trots ik was toen de bestelling visitekaartjes binnen kwam. Ik wilde het aan iedereen laten zien en uitdelen. Maar haal je daar ook (schrijf)werk mee binnen? Nee, dat denk ik niet.

Op een paar kleine opdrachtjes na.

  • Een schilderij voor de BSO beschreven met een zelf uitgekozen tekst.

  • Een tatoeage ontworpen voor mijn lieve zus.... Voor altijd vereeuwigd op haar arm


  • Een geboortegedicht voor een pas geworden moeder.


  • Een felicitatiekaartje (met velum en naam) in opdracht gemaakt


Maar mijn verwachtingen waren toch te hoog.

Ik zag mijzelf al volop avond na avond kaartjes maken. 😊 Hadden andere "collega's" dit ook?

Om toch meer van mijn werk te laten zien heb ik toen besloten om een Instagram account op Mooi.Schrijven aan te maken.

Dat betekend heel veel posten, zo veel mogelijk kalligrafen volgen en ook bekendheid krijgen bij mensen die mij gaan volgen. En dan wel opletten dat ik zo veel mogelijk mijn account vermeld. Even wennen hoor, maar door de tijd heen ging dat steeds makkelijker.

Ook ben ik heel veel met diverse challenges mee gaan doen bijvoorbeeld de maandelijkse challenge bij www.calligraphiewithliz.com, of bij www.instagram.com/dutch_handlettering_challenge/. 

Wat houd dat eigenlijk in: per dag (of paar dagen) een woord, spreuk of poëzie die bij die dag vermeld staat naar eigen idee op papier te zetten. Deze posten met de hashtags van de schrijver en genoemde challenger. Dit is trouwens zo leuk om te doen. En dan het respect bij al deze "artiesten". Iedereen wordt in zijn waarde gelaten.

Maar let op:

Ik heb hierdoor wel veel mede kalligrafen digitaal ontmoet in zowel Nederland als in het buitenland.

En zo werd mijn kringetje al wat groter.  Ik hoop dat de kring nog groter gaat worden en hopelijk helpen jullie mij hierbij.